Project domain:
- Food Security, Sustainable Agriculture and Forestry, Marine, Maritime and Inland Water Research and the Bioeconomy
Project deadline:
Project website:
Person responsible:
E-mail:
Phone:
Project objectives:
Proiectul se concentrează pe informarea oamenilor, în general, și a tinerilor, în special, cu privire la produsele alese. Etichetarea produselor alimentare este necesar pentru pregatirea alimentelor, cum ar fi pâine, cereale, alimente conservate și congelate, snacks-uri, deserturi, băuturi, etc. etichetare nutritionala pentru produsele crude (fructe și legume) și pești este voluntară. Ne referim la aceste produse ca "alimente convenționale“. Consumatorii, educatori, profesori, dieteticienilor și profesioniștii in domeniu sanatatii sunt invitați să participe la campaniile, care vor fi organizate în cadrul NUTRILAB.
Studiul etichetării nutriţionale în regiunea ţărilor Mării Negre
Coordonator: Republica Moldova (Institutul de Microbiologie şi Biotehnologie, Universitatea Tehnică a Moldovei).
Durata: 01.01.2013 – 31.12.2015
Buget pentru RM: : 123.500 euro
Parteneri: Bulgaria, România, Ucraina, Rusia,
Rezultate: Pe durata schimbului de cercetătorii se va elabora o reţea de colaborare pentru a permite un schimb științific şi activități de informare, încurajând astfel inovarea, consolidarea capacităților și armonizarea. Acest proiect va optimiza transferul de cunoștințe de care presupune schimbul de cercetători începători şi experimentaţi din domeniul etichetării produselor alimentare, pentru a permite cercetătorilor aflați la început de a dobândi noi competențe ca cercetători de la cercetătorii cu mai multă experiență